Üdvözöllek!

Pfeffermann Judit vagyok két gyermek édesanyja.
Kislányom 5 éves, kisfiam 3 éves.

Használd ki Te is az internet gazdag világát! Hihetetlen világban élünk és én ezt nagyon élvezem!

A lehetőség Neked is ott van a kezedben!






2008. november 15., szombat

Együnk Paracetamolt....finom

Megint egy érdekes cikk!!!!
Kedves "hírlevél" olvasóim!

Náhány alkalommal előadásaimban említettem, hogy mennyire kilóg a ló lába ezzel a receptköteles algopyrinnel kapcsolatban, és hogy lehet, hogy egy nem veszélytelen gyógyszercsoport (Paracetemol) meg szabadon árusítható, és hogy egy gyermek ha ellop 500 milligrammos tablettát akár májelégtelenségben meg is halhat.Ja kérem az algopyrinnek már nincs licenszdíja!!!

Jó megérzésem volt, nem véletlenül morogtam olyan hangosan az ügyönHát olvassátok milyen ártalmatlan az a panadol szirup, és az összes forróital!Aki nem hitte el nekem most higgyen a legújabb vizsgálati eredményeknek.Németországban, Angliában receptköteles Magyarországon benzikutas termék, de lesz még ez büfékben is és talán és a cipőboltban is,ha a lefizetett engedélyezőkön múlik ebben a gyarmati sorba süllyesztett országban.

Ez nem az első alkalom, mely rámutat a paracetamolfogyasztás és az asztmarizikó közötti összefüggésre: 1999-ben egy bostoni (USA) kutatócsoport vizsgálata során kiderült, hogy a paracetamol tartalmú gyógyszerrel kezelt gyermekek hajlamosabbak voltak az asztmára, mint azok, akik ibuprofént tartalmazó szert kaptak

Egy nemzetközi tanulmány szerint a paracetamol hozzájárulhat az asztma kialakulásához a gyermekek esetében. Az új-zélandi központú kutatás során világszerte 200 ezer (!) beteg csecsemőt vizsgálva arra az eredményre jutottak, hogy azok között a kicsik közt, akik paracetamolt kaptak, gyakrabban alakult ki allergia, asztma, és kiütés, mint az ilyen készítményt nem kapók között..

*Asztma, allergiás nátha, bőrkiütés - egy új tanulmány szerint a paracetamol tartalmú gyógykészítmények 46 százalékkal is növelhetik az asztma kialakulását gyermekeknél. *

A mostani tanulmányban - mely a Lancet nevű orvosi folyóiratban jelent meg - arról számolnak be, hogy azok a gyermekeknél, akik első életévük során paracetamolt kaptak, hat-hét éves korukra 46 százalékkal magasabb volt az asztmás betegségek kialakulásának esélye, mint az ugyannyi idős, paracetamol tartalmú készítményt nem kapó gyerekeké. Az allergiás nátha kialakulásának esélye 48 százalékkal, a bőrkiütés létrejöttének valószínűsége 35 százalékkal magasabb volt. A kutatók megfigyelték, hogy annál nagyobb a rizikófaktor, minél nagyobb dózisban kapják a kicsik a paracetamolt.

A tanulmány - a benne résztvevők magas száma ellenére - csak statisztikai összefüggésekre tudott rámutatni, nem pedig ok-okozatira. "Komolyan vesszük a kutatás eredményét és további, egész Németországra kiterjedő tanulmányt szeretnénk végezni, hogy rájöjjünk az összefüggés okaira" - nyilatkozta Eckard Hamelmann, a Német Allergológiai és Klinikai Immunológiai Intézet vezetője..

/folyt. köv.: Egyre több az asztmás gyermek/

Nincsenek megjegyzések: