Üdvözöllek!

Pfeffermann Judit vagyok két gyermek édesanyja.
Kislányom 5 éves, kisfiam 3 éves.

Használd ki Te is az internet gazdag világát! Hihetetlen világban élünk és én ezt nagyon élvezem!

A lehetőség Neked is ott van a kezedben!






2008. október 7., kedd

A tej és a terjtermékek egészségkárosító hatási: ez lenne a feketeleves?

Anyatejes időszak
Kedves anyukák! Mindenkit bíztatnék, fél évig csak anyatej, és ezt követően minél kevesebb tejtermék, lehetőleg két éves kor alatt mellőzzétek a tehéntejet! És ti is kevesbbet igyatok! :)
Nem elrettentés céljából, de olvassátok el ezt a cikket figyelmesen

A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves?

Ki ne hallotta volna nap mint nap, hogy „a tej egészséges” vagy „tápanyagokban gazdag”, „a gyermekek számára fontos” stb... Sajnos az alábbiak szerint pont az ellenkezője az igaz. Kérem, fordítson egy kis időt erre a cikkre. Mindig az váltja ki a legnagyobb megdöbbenést és kételyt, amit nem a többség hangoztat vagy csinál. Az alábbi tények nagyon befeketítik a tejet. Ha a fenti reklámszövegek igazak volnának, akkor könnyű lenne igazolni a valódiságukat. Vegyük csak sorra ezeket a vizsgálati eredményeket! E cikk szerzője, Pusztai Árpád, tudományos forrásokra utalva, megkérdőjelezi a tej több ilyen, egészségesnek hitt tulajdonságát. Pusztai Árpád magyar származású, világszerte ismert biokémikus, akinek korábban már közöltük az írását a szója egészségkárosító hatásairól.

„Vajon a tejet nem egy kémiai, biológiai és baktériumkoktélnak kellene-e hívni?”Dr. Robert M. Kradjian, orvos

Meghökkentő adatok

Ha a tej és a tejtermékek valóban egészségesek, akkor minél rendszeresebben fogyasztva belőlük, az egészség annál kicsattanóbbá kellene hogy váljon. De a felmérések hidegzuhanyként hatnak, és ennek az ellenkezőjét mutatják.

Dr. Robert M. Kradjian orvos a honlapján kifejti, hogy a szakirodalom például 1988 és 1993 között 2700 tanulmányban foglalkozott a tejjel a „gyógyászat” címszó alatt. Ebből ő személyesen közel 500-at vizsgált meg. Ezt írta:
„Hogyan foglalhatnám össze ezeket a cikkeket? Még a borzalmas minősítésnél is rosszabbak egy picivel. Először is, egy szerző sem beszélt a tehéntejről mint mellékhatás nélküli, kiváló ételről és mint »teljes értékű ételről«, mint ahogy azt az ipar elhitette velünk. A megjelent tanulmányok fő fókuszában ezek voltak: bélgörcs, bélfertőzés, belső vérzés, vérszegénység, allergiás reakciók csecsemőknél és gyerekeknél, valamint fertőzések mint például Salmonella. Még baljóslatúbb a szarvasmarha fehérvérűség vírusától való félelem, vagy a szarvasmarha BIV (bovine immunodeficency virus) nevű AIDS-szerű virusától, valamint a gyermek-cukorbetegség előidézésével való kapcsolatától. A tejben levő vérrel és fehér (genny-) sejtekkel, valamint a benne levő kémiai anyagok, permetek egész sorával is foglalkoztak. Gyermekeknél ezek a problémák merültek fel: allergia, fül- és mandulafertőzés, ágybavizelés, az asztma súlyosbodása, bélvérzés, görcsök és 1-es típusú cukorbetegség. A felnőtteknél a problémák inkább a szívbántalmak és ízületi gyulladás, allergiák, homloküreg-gyulladás és a sokkal komolyabb fehérvérűség, meg a lymphomában és rákban való közreműködése.”
(Folyt. köv. : A tehéntej hatása a cukorbetegség előidézésében )

2 megjegyzés:

ANGYALKA írta...

Szia Judit!

Először is köszönöm hasznos információidat a tejről. Tényleg új megvilágításba helyezik a tej, mint tápanyag fontosságát.

De, ha a tej nem jó, akkor a különböző tejtermékek sem, ugye? Te milyen egyéb, káros hatásoktól mentes kálciumbeviteli forrást javasolnál nekem? Válaszod előre is köszönöm :-)

Pfeffermann Judit írta...

Kedves Angyalka!

Küldtem neked egy levelet, illetve bejeztem a cikket. Még a végszó hiányik!

Lehet pótolni, igen, konkrét dolgokat is tudok ajánlani. Gyermeknek szülőnek egyaránt!

Köszönöm a figyelmedet!

Üdv
Judit