Üdvözöllek!

Pfeffermann Judit vagyok két gyermek édesanyja.
Kislányom 5 éves, kisfiam 3 éves.

Használd ki Te is az internet gazdag világát! Hihetetlen világban élünk és én ezt nagyon élvezem!

A lehetőség Neked is ott van a kezedben!






2008. október 14., kedd

Mellrák, prosztatarák

(Előzmény: Baktériumok)


Mellrák, prosztatarák

Ha eddig a tej még nem lett volna elég rossz, a Monsanto, a kémiai mamutcég és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (FDA) még inkább azzá tette, mert ez utóbbi engedélyezte a szintetikus rBST („recombinant bovine somatotropin”, ami más néven az rBGH, „recombinant bovine growth hormone”) nevű genetikailag létrehozott tehénhormont, ami kb. 10-25%-kal megnöveli a tej termelődését. Az ezzel kezelt tehenek teje 2-10 szeresen több IGF-I hormont („insulin-like growth factor-I”) is tartalmaz. Ez a növekedési hormon a sors szeszélyéből teljesen megegyezik az emberivel. Az IGF-I nem okoz ugyan rákot, de mint nem kívánatos adalékanyag kimutathatóan elősegíti a rákos daganatok növekedését. A legújabb kutatási eredmények szerint a legnagyobb IGF-I koncentrációval rendelkező nőknél 7-szeresen megnövekszik a mellrák esélye, a férfiaknál meg 4-szeresen a prosztatarák esélye, továbbá megnövekszik a vastagbélrák esélye is, mert az IGF-I egy része képes behatolni a bélbe, ugyanis a tej kazein jelenléte meggátolja a teljes emészthetőségüket. A baj nem jár egyedül, a tehenek egészsége szintén megviseli a kapott szintetikus hormonokat, tőgyfertőzést okozva. A gazdák kénytelenek antibiotikumokat adni a jószágoknak, ami szintén belekerül a tejbe.

Robert Cohen a könyvében neveket említve, dokumentumokkal is igazolja, hogy a Monsanto milyen mértékben hamisított meg mérési eredményeket az rBGH egészségre kifejtett hatásairól, félrevezetve számos tudóst és a nyilvánosságot.

Két FOX tévés riporter (Steve Wilson, Jane Akre) nyíltsága miatt elveszítette állását Floridában, mert a Monsanto nyomására a FOX tv menesztette őket. A riporterek a szarvasmarha növekedési hormon sötét oldalát tervezték bemutatni. E két riporter pert indított a tévéállomás ellen, és meg is nyerték azt 2000. augusztus 18-án. Egy év múlva Goldman környezetvédelmi díjat is nyertek azért az erőfeszítésükért, amit az rBGH egészségre gyakorolt hatásainak nyilvánosság elé tárásában fejtettek ki.
(Folyt. köv.: Mivel lehet helyettesíteni a tejet? )

Nincsenek megjegyzések: