Üdvözöllek!

Pfeffermann Judit vagyok két gyermek édesanyja.
Kislányom 5 éves, kisfiam 3 éves.

Használd ki Te is az internet gazdag világát! Hihetetlen világban élünk és én ezt nagyon élvezem!

A lehetőség Neked is ott van a kezedben!






2008. október 15., szerda

Mivel lehet helyettesíteni a tejet?

( Előzmény: Mellrák, prosztatarák )


Mivel lehet helyettesíteni a tejet?

Például kókusztejjel, ami meg a propagandával ellentétben nem káros, sőt nagyon is egészséges. Szóba jöhet még a rizstej is. De semmiképpen sem szójatejjel, mert az is rendkívül káros.
Dr. Norman W. Walker szerint az újszülött csecsemőknél nyilvánvalóan csakis anyatejjel kell helyettesíteni. Ha ez semmiképpen sem megoldható, akkor egy hónapos korig adva a kecsketej ajánlatos, mert ez hasonlít még úgy-ahogy, de mégis legjobban az anyatejhez.
4 hetes kortól a tápital 1/4-e sárgarépa kicentrifugázott leve legyen és 3/4-e pedig kecsketej. Idővel a sárgarépalé mennyiségét fokozatosan növelni kell. Csecsemőknek abszolút tilos szójaitalt adni.

Hogyan lehet a csontokat kalciummal feltölteni?

Súlyosabb esetben egy fél pohár friss citromlével, amelybe alaposan megmosott, feltöretlen nyers tojást rakunk Egy-két napig hagyjuk a hűtőben, csak ügyeljünk a kis mennyiségre, mert nagyon tömény. (A Twist.hu egykori cikke alapján „ez az egyetlen hasznavehető”, gyors kalciumkiegészítő.)

Egyébként 5 lépésen keresztül:

Fogyasszon csakis növényi eredetű, kalciumdús ételeket, ilyenek pl. a zöld leveles növények, a salátafélék, a (sótlan) mandula, szezámmagok vagy a belőle készült „tahini”, a dióbél, a mogyorófélék (kivéve a földi mogyorót), a szárított füge, a mazsola, a spárgakel (brokkoli), a hüvelyes termések (borsó, bab stb.), a narancs, a szőlő, a karfiol, a káposzta, a retek, a barna (hántolatlan) rizs, a főtt burgonya, a paradicsom, a bogyók, az alma, az eper stb. Mint látja, széles a választék.

Rendszeres mozgás kell, de az ne legyen megterhelő élsport.

A kalcium megtartásához a szervezetnek szüksége van D-vitaminra, ami a napon való kis tartózkodásból képződik. Ha ez nem kivitelezhető, akkor tengeri halakkal vagy D vitamint tartalmazó (lehetőleg organikus) gyógykivonatokkal kell pótolni.

Minél kevesebb sót fogyasszon, mert az megnöveli a kalciumveszteséget, a vesék ingerlésén keresztül. A vesék tisztán tartása végett kerülje a kávét, üdítőitalokat, és fogyasszon elegendő mennyiségű tiszta vizet, gyümölcs-, zöldségleveket.

Ne dohányozzon! A dohányzás a csontritkulás 40%-kal nagyobb rizikóját jelentheti.

( Folyt. köv: Végszó )

Nincsenek megjegyzések: