Üdvözöllek!
Pfeffermann Judit vagyok két gyermek édesanyja.
Kislányom 5 éves, kisfiam 3 éves.
Használd ki Te is az internet gazdag világát! Hihetetlen világban élünk és én ezt nagyon élvezem!
A lehetőség Neked is ott van a kezedben!
2008. október 8., szerda
A tehéntej hatása a cukorbetegség előidézésében
(Előzmény: A tej és a tejtermékek egészségkárosító hatásai: ez lenne a feketeleves? )
A tehéntej hatása a cukorbetegség előidézésében
Finnország vezet az egy főre eső tejfogyasztásban, és ott a legnagyobb arányú az inzulinfüggő cukorbetegek száma is. (Forrás: New England Journal of Medicine – 1992. július 30.)
Finn, olasz, amerikai, japán, kínai tudósok kimutatták, hogy a tehéntejben levő fehérjék a szervezetet antitestek képzésére serkentik, amelyek a hasnyálmirigy inzulintermelő béta-sejtjeit tévedésből megtámadják és lerombolják, mert azok nagyon hasonlítanak bizonyos tejfehérjékre. Ezek a béta-sejtek termelik az inzulint. Minél fiatalabb korban éri a testet ez a hatás, annál maradandóbb az elváltozás, és annál nagyobb az esélye az 1-es típusú cukorbetegség kialakulásának azoknál, akik genetikailag gyengébbek.
(Folyt. köv.: A tejben sok a kalcium = erős csontok )
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése